Schoorstenen en rookkanalen

Veiligheid

Voor elke kachel of of haard is een goede schoorsteen of rookkanaal van essentieel belang. Een slecht trekkende kachel vergroot de kans op:

  • Rook en rooklucht in huis;
  • Koolmonoxidevergiftiging;
  • Schoorsteenbrand.

Van inspectie tot renovatie

Een rookkanaal verzorgt de afvoer van roet, fijnstof en rookgassen die afkomstig zijn van het vuur in kachels. Het is daarom noodzakelijk dat de rookkanalen en schoorstenen aan de bouwkundige eisen voldoen en regelmatig worden gecontroleerd en geveegd.

Juist omdat veiligheid voorop staat raden we aan de werkzaamheden over te laten aan een specialist.

Bareld de Haan Klussenbedrijf is als kachelspecialist als geen ander in staat uw schoorstenen en rookkanalen te inspecteren, te vegen en zo nodig te herstellen of te renoveren. Wij zorgen ervoor dat uw kachel of haard optimaal kan blijven functioneren en u comfortabel en veilig de winter doorkomt.

Schoorsteenrenovatie kan een aantrekkelijk optie zijn indien nieuwbouw te ingrijpend is zowel bouwkundig als qua kosten.

Schoorstenen en rookkanalen

Nieuwbouw

Nieuwbouw van schoorstenen is aan de orde indien de bestaande schoorstenen te slecht zijn om te renoveren of vanwege de plaatsing van een haard of kachel op een andere locatie, niet gebruikt kunnen worden. Nieuwbouw vindt uiteraard ook plaats indien in een bestaande woning een haard of kachel wordt toegevoegd aan de bestaande verwarmingssystemen en er nog geen adequate rookkanalen aanwezig zijn. 

Wij zorgen er voor dat u een schoorsteen krijg die volledig past bij uw uw eisen en wensen. U kunt bij ons terecht voor diverse soorten rookkanalen in diverse maten en in allerlei soorten materialen. Welke schoorsteen het meest geschikt is voor uw woning hangt volledig af van de soort kachel, haard, schouw of verwarmingsunit en de soort brandstof. Om die reden komen we altijd vooraf bij u langs om de mogelijkheden te bekijken en uw wensen te bespreken. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we u naast een professionele plaatsing evengoed een snelle levering garanderen. Bovendien geven we u met genoegen advies over de verschillende mogelijkheden. Daarbij staan we natuurlijk garant voor onze kwaliteit.

Afspraak maken

Maak direct een afspraak middels het contactformulier op deze pagina en wij komen vrijblijvend bij u langs.